Ademcoaching

Zo je ademt, zo leef je.
En zo je leeft zo adem je.
Pas je een van de twee aan,
veranderd het andere automatisch mee.

Over jou

Loop je vast op bepaalde gebieden in je leven, kom je herhaaldelijk in dezelfde situaties terecht, wil je het graag anders maar weet je niet hoe?
Ervaar je stress, angst of adem-gerelateerde klachten, zoals benauwdheid, astma. stokkende adem, hyperventilatie of houd je vaak je adem vast


Heb je al vaker gedacht, dit moet toch anders kunnen? Maar hoe doe je dat, anders ademen? Het grootste gedeelte van de tijd verloopt het adempatroon onbewust én je doet het al jaren op deze manier. Het kán! Je kunt weer terug naar een gezond en rustig adempatroon en ik kan je daarbij helpen.

Ademcoach Ademcoaching ademtherapie natuurlijk Rinske natuurlijkrinske benauwdheid astma hyperventilatie

De relatie van adem, emotie en trauma

Zo'n 80% van de mensen heeft een verstoord adempatroon, dus je bent niet alleen! 
Door langdurige stress en de gejaagdheid van ons bestaan wordt ons adempatroon beïnvloedt. Bedenk maar eens wat er met je adem gebeurd als je een spannende film kijkt, dan stokt je adem. Als dat vaak genoeg gebeurd door stress, triggers, drukte of wat dan ook, dan beïnvloedt dat je adempatroon blijvend.
•••
Ook wanneer je een traumatische ervaring hebt meegemaakt kan je adempatroon verstoord zijn.  Op het moment van de ervaring zetten we de adem vaak vast en komen we in een vecht, vlucht  of bevries reactie terecht. Dat zet zich vast in ons lichaam en komt later tot uiting in een onbegrepen klachten, angst, stress of terugkerende patronen in gedrag. Je beschermt als het ware het deel in jou wat nooit meer mee wil maken wat het toen heeft meegemaakt, je maakt er een veilig kapseltje omheen. Maar je leeft nu en niet meer in het moment van het trauma, toen heeft de bescherming je gediend, nu mag je het anders doen.

Trauma hoeft niet groot te zijn. Het kan zijn dat je als kind een keer bent gevallen en je vader of moeder kon er niet voor je zijn, gewoon omdat ze niet in dezelfde ruimte waren op het moment dat je viel. Je schrok, je voelde je alleen en in de steek gelaten ookal konden je ouders er niets aan doen. Jouw lichaam maakt geen onderscheid in heftigheid. Wat vastgezet is mag langzaam losweken en weer in beweging komen
•••
Het mag gevoeld worden, emotie mag stromen (energie in movement)
Heb je je wel eens gerealiseerd hoe de adem verbonden is aan onze emotie? 'Ik slaakte een zucht van verlichting', 'mijn adem stokte in mijn keel van angst', of 'het was adembenemend mooi!' Emoties hebben invloed op je adem. als je de verbinding aangaat met je adem kunnen vastzittende emoties ook weer makkelijker stromen.

Klachten die passen bij een verstoord adempatroon

Duizeligheid
Benauwdheid
Vermoeid (wakker worden)
Angst
Opgejaagd gevoel
Hyperventilatie
Snel buiten adem
Hoge spierspanning
Veel zuchten en/of gapen
Voortdurend een verstopte neus
Druk op de borst

Natuurlijk Rinske geeft je leven lucht

Fijn dat je hier terecht bent gekomen, want je bent op de juiste plek! 
Bij Natuurlijk Rinske krijgt je leven weer lucht! Je kunt bij mij terecht om verandering aan te brengen in de klachten die je ervaart, wat een opLUCHTing!
Je kunt kiezen voor verschillende mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met me op, dan kijken we samen wat het beste bij jou aansluit.

Ben je ook op een andere plek onder behandeling of in therapie? Ademcoaching gaat goed samen met andere  therapieën en kan er juist voor zorgen dat je andere behandelingen versnellen of verdiepen.


adem ademcoaching coaching ademsessie ademtraject

Ademtraject

1-1 traject van 5 sessies ca. 1,5 uur

Ik help jou naar meer rust en ontspanning in je leven. Je ervaart meer vertrouwen en meer ademruimte. Jij geeft jouw leven meer lucht!  

Tijdens een ademtraject kijken we naar jou huidige adempatroon, je krijgt praktische oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan zodat jouw lichaam de route naar een gezond adempatroon leert her-ontdekken.

De eerste sessie maken we inzichtelijk waar je tegenaan loopt, wat je klachten zijn en waar je naartoe wilt middels een intake gesprek. Daarna gaan we lichaamsgericht aan het werk met ademoefeningen.

In de vervolgsessies kijken we hoe het gaat en leer je er steeds een paar stappen bij.

Ik werk volgens Methode Beter ademen®️.
Een Methode waarin je in 5 stappen weer terug gaat naar een gezond en rustig adempatroon.

Tarieven:

€88,- Eerste afspraak incl. gratis intake duur 1,5 - 2 uur
€88,- Losse sessies duur 1 - 1,5 uur
€422,- Traject van 5 sessies incl. Gratis intake

Online

€77,- Eerste afspraak incl. gratis intake duur 1,5 - 2 uur
€77,- Losse sessies duur 1 - 1,5 uur
€366,- Traject van 5 sessies incl. Gratis intake


Ademreis

Een ademreis in een groep ca. 3 uur

Tijdens een ademreis gids ik jou op een reis door je lichaam.  Je voelt je weer krachtig aanwezig in jezelf, vastzittende emoties laat je los en mogen weer stromen.  Als jij aanwezig bent in jezelf ben je ook aanwezig in jouw leven.

Jij verbind je een middag of avond met je adem, je lichaam en met jezelf in de kracht van een groep.

We beginnen in een cirkel met een korte voorstel- en deelronde waarin aandacht is voor jouw intentie voor de reis.
Ik begeleid je in een meditatie en yinyoga om helemaal in je lichaam te landen. Ook krijg je een inleiding in de ademmethode zodat je tijdens de reis de juiste route in je lijf weet te vinden.

 

Na de ademreis, reis je nog even verder, rustig uit-reizend zonder nog iets te hoeven geef je je over aan de flow en laat je alle stofjes, emoties of ruimte die je hebt vrij  geademd door je heen stromen. 

Zo kom je rustig weer terug naar het hier en nu. Aan het einde staat er thee met lekkers voor je klaar.

 

Je maakt een reis door je lichaam.

Je ademt onder begeleiding van prachtige muziek. 

Je ervaart hoe krachtig jou adem is, hoe krachtig jij bent.

Je komt meer in verbinding met jouw lijf.

Emoties kunnen makkelijker stromen waardoor je ruimtelijk en vrij weer huiswaarts keert. 

 

Tarief:

€ 88,-

Wil je graag een 1-1 ademreis, neem dan contact op om te vragen naar de mogelijkheden en de tarieven. Die worden bepaald a.h.v. de vraag en hoe we de reis invullen.


Ademworkshop

Reeks van 4 avonden van ca. 2 uur
in een groepje van 3-4 pers.

Ik help je jouw lichaamshouding en je adempatroon te leren kennen en te veranderen naar een gezond en rustig adempatroon. Bewustzijn op je adempatroon is een krachtige tool waar jij de rest van je leven profijt van hebt.

In deze ademworkshop leer je de basisprincipes van een gezond adempatroon. Ik neem je mee in de stappen van Methode Beter ademen®️ en je krijgt praktische oefeningen mee naar huis.

Door thuis verder te oefenen leert je lichaam de route terug herkennen en kan je daar altijd weer naar terug. Zo heb je blijvend resultaat.

De prijs is inclusief thee en lekkers en je krijgt een praktisch werkboekje waar de oefeningen in staan beschreven.

 

Tarief:

€188,- p.p.