Over mij

'Slowly is the fastest way to get to where you want to be'

Hoi, ik ben Rinske Roos.

Hier deel ik hier meer over mijzelf. Over mijn eigen levensreis, hoe adem en yoga op mijn pad kwam en mij geholpen heeft, en nog helpt om terug in mijn kracht te komen en meer ontspanning en plezier te ervaren.


Transformatie

Ik neem je mee in mijn transformatiereis, hoe ik van de vrouw op de linker foto uitgroeide tot de vrouw op de rechter foto. Een reis waarbij ik mezelf steeds weer opnieuw in herinnering mocht brengen dat 'Slowly the fastest way' is! 'To get where I want to be'.

Ik probeerde vaker shortcuts naar snel 'geluk', waardoor ik elke keer op dezelfde plek in mijzelf uitkwam en ik er uiteindelijk niet meer omheen kon en besloot dat het écht anders mocht!  Die reis was en is een reis van álles aankijken, ook de schaduwkanten van mijzelf waar ik voorheen steeds omheen probeerde te zeilen. Een bijzondere weg naar vrijheid en werkelijk geluk omdat ik het van binnenuit voel en niet meer buiten mijzelf hoef te zoeken.
En, still work in progress want ik geloof dat we nooit klaar zijn, de weg van zelfreflectie en jezelf leren kennen is prachtig en oneindig. Als je een keer op die route zit, gaat het niet meer om het doel maar kom je onderweg zoveel prachtigs tegen dat je onderweg kunt leren genieten. 

Ik kan naast je lopen tot zover ik gekomen ben!

Angst depressie stress adem Ademcoaching

Van angstig, chronische stress

en overleven

Vrijheid adem Ademcoaching zelfliefde

Naar vrijheid en innerlijke kracht ervaren
en het is oké als ik me even niet oké voel


Rinske's Journal

Wil je meer over mij te weten komen? Kijk dan ook eens bij Rinske's Journal, daar vind je leuke foto's en  wetenswaardigheidjes over mij, zal ik af en toe een blog plaatsen en je vindt er een podcast over adem en ijsbaden.


Waar begon mijn reis?

Als kind groeide ik op in een christelijke sekte, een plek met veel regeltjes, wetten en voorschriften, geregeerd vanuit een angstcultuur. Doordat ik als meisje rokken droeg en in een opvallend gezin opgroeide werd ik gepest op de basisschool en middelbare school.

De onveiligheid die ik in mijn kindertijd en jeugd heb ervaren heeft effect gehad op mijn verdere leven. Ik kwam in ongezonde relatiepatronen terecht, ik ervoer op dagelijkse basis stress, werd steeds angstiger totdat ik de deur helemaal niet meer uit durfde. Mijn adem zat zo hoog alsof ik continu in levensgevaar was en zo voelde ik mij ook.

Totdat het enige wat ik nog te kiezen had, mijn eigen leven was. Een keuze waarin ik terug ging naar de vrouw die ik in de donkerste nacht van de ziel diep van binnen nog steeds voelde.
Als er niets meer is wat werkt wat je tot nu toe deed, is het enige wat je dan nog hebt, jezelf. 

Ik mocht mijzelf leren kennen en dat is wat ik ging doen. Eerst op wilskracht, worstelend, ploeterend, vechtend voor het leven. Hoe verder ik op deze weg kwam hoe zachter het werd, hoe dichter ik bij mijzelf kwam. Ik kon mijzelf steeds vaker bij de hand nemen en werd een blijer mens. Ik kon de verwondering van het leven leren zien.

De wilskrachtroute ging over keihard sporten en mezelf afmatten wat voor dat moment werkte want het was voor mij een manier om mij weer te voelen. Naast obsessief sporten ging ik ijsbaden nemen en winterzwemmen wat voor mij een manier was om me levend te voelen en waardoor ik mijn verbinding met de natuur versterkte. Deze kicks had ik toen nog nodig naast alle depressieve en angstige gevoelens die er nog steeds waren. Dat wat ik als kind in de sekte had geleerd, deed ik nog steeds alleen dan in sporten, gezondheid en zelfontwikkeling.

obsessief sporten

veel te ligt

roeien, huilend en kokhalzend over de finish


De weg naar zelfliefde

Later ging ook mijn lichaam protesteren, ik kreeg ik gezondheidsklachten en pijn. Dit was een nieuwe wake-up call, ik mocht zacht en liefdevol voor mijzelf worden. Van de mannelijk yang energie naar leven vanuit flow en vrouwelijke zachte yin energie. De flow van liefde voor mijzelf en mijn lichaam volgen.

Het winterzwemmen ging ik meer in afstemming op de behoeften van mijn lichaam doen waardoor ik de connectie met de natuur wel blijf zoeken, de gezondheidsvoordelen ervan behoud én nu ook voel of het in het moment klopt voor mij om de kou op te zoeken.


Authentiek en vrij

Op mijn reis naar een authentiek en vrij leven heb ik de kracht van adem ontdekt, kon ik verzachten tijdens de yogasessies, keerde langzaam de stilte in mij terug tijdens meditaties en leerde ik hoe ik tegen mezelf kon praten in de vorm van positieve affirmaties. Het blijft zoeken naar een balans, eerder dacht ik altijd dat iedereen om mij heen het voor elkaar had en als ik zelf deze website zou lezen zou ik ook denken dat ik het helemaal op orde heb. Maar gelukkig zijn we allemaal mensen en bestaat perfectie niet, ik ben onderweg net zoals jij onderweg bent. Ik kan een stukje meelopen op jouw unieke pad en ik kan met je meelopen tot waar ik gekomen ben.

Mijn dagen bestaan niet alleen uit 'rozengeur en maneschijn'. Het grote verschil met voorheen is dat mijn leven meer stroomt, dat ik doe waar ik blij van wordt, kan voelen wanneer iets klopt voor mij en de fijnste verandering is dat ik meer liefde voor mijzelf voel. Als ik nu eens een slechte dag heb is dat ook oké, ik heb vertrouwen in mijzelf dat ik oké ben ondanks een minder goede dag.

 

Leafs Rinske Roos 🌹 


Werkervaring en opleidingen