Yoga

Namasté

My soul honours your soul.
I honour the love, light, beauty,
truth and kindness within you
because it is also within me.
In sharing these things there is no
distance and no difference between us.
We are the same. We are one.

yogales yoga suawoude suwâld ontspanning mediatie adem ademoefeningen hathayoga burgum
yogales yoga suawoude suwâld ontspanning mediatie adem ademoefeningen meditatiekussen yogablokken hathayoga burgum
yogales yoga suawoude suwâld ontspanning mediatie adem ademoefeningen hathayoga burgum

Yin Yoga

Yoga, meditatie en adem

De yogalessen die ik geef zijn vooral gebaseerd op Yin yoga, af en toe neem ik ook asanas (houdingen) vanuit de Hatha yoga mee. Verder gebruik ik mijn ervaring als ademcoach in de lessen. Elke les start met mediatie en een ademoefening waardoor je meer in contact komt met je lijf.

 

Wat is Yin yoga

In Yin Yoga worden de asanas (houdingen) langer vastgehouden, ongeveer 3-5 minuten. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen en heb je de tijd o de verbinding met je lichaam te herstellen vanuit de verstilling die de yogales biedt. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De les is juist zo fijn doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.
Doordat je langer in de asanas blijft werkt het in de diepere lagen door, dus ook tot in je bindweefsel en gewrichten. Daarom is Yin yoga zo fijn om het naast andere sporten te doen of naast het drukke bestaan wat we doorgaans kunnen hebben. Door actief sporten versterk je je spieren maar als je dat alleen doet verkorten ze ook en zul je steeds minder soepel worden wat op langere termijn klachten geeft.
Ook het drukke bestaan wat veel stress en prikkels met zich mee kan brengen zorgt voor aanspanning van de spieren. Denk alleen al wat er gebeurd als je een spannende film kijkt of nog snel even een zakelijk telefoontje moet plegen. Je adem schiet om hoog en je spieren spannen zich aan. Door Yin yoga komt er weer ruimte in je lichaam en spieren, ruimte voor jezelf en ruimte voor ontspanning. En zo kan ook vastgezette spanning en emotie weer vrij komen. Want ook als dat langere tijd vast blijft zitten in je lichaam uit zich dat op den duur in chronische pijn of spanningsklachten of in ziekte.

 

Voor wie is Yin yoga

Ook als je niet veel sport of super lenig bent, heb je baat bij Yin yoga. Bij een zittend beroep, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden waardoor ze verkorten. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.

Ik nodig je uit om de diepe ontspanning van Yin yoga te ervaren.
Je bent welkom!


Tarieven 2024:

€13,- per les
€111,- tienrittenkaart

Uurtarief:

Heb jij een sportschool of bedrijf en wil je mij inhuren voor yogalessen? Ook dat kan!

Vraag een offerte aan.


Deel jouw ervaring met anderen

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

JS
4 maanden geleden

Sinds enige tijd op dinsdagmorgen yogalessen van Rinske. Heerlijk ontspannen begin van de dag. Fijne stem. Een aanrader

Mariëlle
4 maanden geleden

Rinske start haar lessen op met ademhalingsoefeningen. Dat geeft rust en concentratie. Het ontspant. Ik leer waar de mogelijkheden - en beperkingen zitten in de yogahoudingen.
Lukt iets niet dan biedt ze alternatieven aan. Leren luisteren, voelen naar wat mijn lijf aankan, niets forceren.
Rinske begeleidt de lessen helder en duidelijk op heel persoonlijke en prettige wijze. Als afsluiting van de yogahoudingen is er een moment van ontspanning en nemen we de tijd om te voelen wat de les heeft gedaan met je lijf, wat het “gebracht” heeft,

Alina
4 maanden geleden

Elke keer weer heerlijk ontspannen na een yoga les van Rinske. Echt een aanrader.

Martha
4 maanden geleden

Wat een heerlijke Yin Yoga lessen geeft Rinske. Echt een uurtje ontspannen strekken en stretchen op de mat. Een kadootje voor mezelf.

Hilda van der Hooft
4 maanden geleden

Het uurtje yoga met Rinske is elke week weer anders met verschillende oefeningen in een relaxte sfeer. Met ontspanning, rekken en strekken een heerlijk moment voor mezelf.

Maartje Leendertse
4 maanden geleden

Dankjewel lieve Rinske! Wat een fijne les was het weer. Je ziet me echt, geeft duidelijke aanwijzingen en neemt volop de tijd voor adem en de verschillende houdingen. Voel me heerlijk ontspannen na de les.

Sylvia
4 maanden geleden

Na een drukke werkdag helemaal ontspannen door de yogaoefeningen van Rinske. Iedere yogales weer andere ontspanningsoefeningen erg afwisselend.

Nienke
4 maanden geleden

Heerlijk ontspannen na een yogales van Rinske. Fijne afwisseling van ademhalings-, yoga- en ontspanningsoefeningen.

Ingrid Heins
4 maanden geleden

Nog nooit iets aan yoga gedaan. Maar ik ben om. Rinske brengt je totale ontspanning in een fijne relaxte sfeer.